Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, fiecare Centru de Plasament a organizat activitati specifice cu si pentru copiii institutionalizati.

Directorul General al institutiei a participat la un spectacol oferit de catre copiii cu dizabilitati de la Complexul de Servicii Prichindelul din SIbiu. Cu aceasta ocazie s-au inaugurat spatiile de cazare ale Centrului pentru copilul cu dizabilitati,amenajate conform standardelor de calitate.

"Multumesc mult copiiilor pentru clipele speciale oferite, intregului personal al Complexului si nu in ultimul rand, sefului institutiei, domnul Onoriu Moldovan pentru dedicare, pasiune si profesionalism.Doresc sa urez "La multi ani!" tuturor copiiilor, din toata inima si cu toata dragostea!", a declarat doamna Laura Vîlsan, director DGASPC Sibiu.
Copiii din cadrul Centrului de Plasament Orlat vor participa la activitati distractiv-educative impreuna cu educatorii de serviciu, inclusiv sustinerea unui spectacol cu diferite genuri muzicale.

Copiii din cadrul Centrului de Plasament Agârbiciu au parte de ziua lor de un meniu special, iar tortul și prajiturile sunt la loc de cinste în această zi. Nu vor lipsi nici activitățile sportive, desene pe asfalt și jocurile educative.

Tinerii de la Complexul de Servicii Sibiu vor sărbători ziua copilului la Muzeul de Stiintele Naturii, urmand a petrece restul zilei in cadrul Librariei Habitus la spectacolul Unplugged cu Dan Perjovski si AD-HOC. Seara se va incheia cu vizionarea unei comedii in cadrul centrului.

La Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități Turnu Roșu se desfășoară activitati distractive, concursuri, desene pe asfalt, plimbari cu bicicleta, dar și activități sportive.

Tot cu această ocazie, beneficiarii elevi ai Centrului Scolar de Educatie Incluziva, vor participa la drumetii in imprejurimi.

Cu ocazia zilei de 1 iunie, copiii din cadrul Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilitati Speranta vor beneficia de o serie de activitati cu caracter ludic, adaptate nivelului lor de dezvoltare. Se vor desfasura jocuri in aer liber, jocuri distractive ce implica manipularea parasutei, a mingilor si a altor materiale de suport. Copiii vor fi costumati in diferite personaje din povesti, ambientul si decorul fiind specific sarbatorii. Cei cu o capacitate de intelegere mai buna, vor merge in parcul Sub Arini unde vor avea ocazia sa interactioneze si sa se joace cu alti copii.

Complexul de Servicii “Sf.Andrei” Mediaș organizeaza pentru beneficiarii sai excursie la Dino Park Rasnov, precum si la Manastirea Bunesti.