Adoptia este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care o persoana sau un cuplu le poate face. 

Stim ca intrebarea "Cum ii spun copilului meu ca este adoptat?" poate fi una confuza, ce ridica semne de intrebare pentru multi dintre parinti. Am vrea sa oferim cateva sfaturi simple care pot spulbera miturile din spatele intrebarii cum ii spui copilului tau ca este adoptat dar si pentru a indeparta unele din temerile pe care le poti avea in urma adoptiei unui copil.
In acest scop marti, 05.12.2017, ora 15.00 la Biblioteca Judeteana Astra, corpul A, alaturi de familiile adoptatoare si micutii lor, vom asculta povestea adoptiei citita chiar de autorul cartii - Veronica Iani.

Veronica Iani scrie şi ilustrează cărţi pentru copii despre subiecte puţin pomenite în societatea românească: sindromul Down, adopţie, dizabilităţi fizice. Vocaţia şi-a descoperit-o din întâmplare şi după ce a trecut de prima tinereţe. Ea pune pe hârtie povestioare despre acei oameni care rar ajung personaje de carte şi pe care societatea românească îi ţine încă la distanţă: cei cu sindromul Down şi cu dizabilităţi - „Ioana. O poveste despre sindromul Down“. „Nu poţi iubi un copil cu sindrom Down dacă nu îl cunoşti şi nu poţi înţelege ce mare dar este adopţia pentru un copil fără familie, până nu ştii ce se ascunde în sufletul celui adoptat“, spune ea.
Temele pe care le abordează Veronica Iani în cărţile ei pentru copii sunt o noutate în România.
„Ioana. O poveste despre sindromul Down“ şi „Bebe. O poveste din burtică“ fac parte din colecţia „Fiecare viaţă este un dar“, pe care autoarea a gândit-o ca pe o sărbătorire a vieţii. În prima este descrisă venirea pe lume a unei fetiţe cu sindrom Down, iar în cea de-a doua, Veronica Iani le explică micuţilor cum stă treaba cu sarcina, pe înţelesul lor.
În luna iunie, autoarea şi-a lansat cea de-a treia povestioară, dedicată copiilor adoptaţi, numită „Tudor. O poveste despre adopţie“.