La Centrul de Plasament Orlat a avut loc inaugurarea unui loc de joacă, în prezența conducerii DGASPC Sibiu, a reprezentanților de la Clubul Rotary Sibiu și Rotary Club Hed Westland Olanda care au donat materialele necesare pentru realizarea acestuia. Spațiul de joacă, care se întinde pe o suprafață de 486 metri pătrați, reprezintă locul de joacă al copiilor de la centru pentru ca aceștia să petreacă momente plăcute în aer liber și să aibă unde să-și consume energia. 

Noul spațiu de joacă si petrecere a timpului liber este unul adecvat copiilor de la Centrul de Plasament Orlat. Donația a constat în amenajarea unui loc de joacă pentru copiii preșcolari și scolari mici, amplasat în incinta Centrului, care conține un balansoar, un carusel, rame cu nisip, o zonă de joacă special amenajată, 2 leagăne de metal, etc. Valoarea totală a proiectului este de 42.978 de lei cu TVA inclus.

“Având în vedere faptul că Centrul de Plasament Orlat, este o instituție de asistență socială de tip rezidențial care asigură accesul copiilor și tinerilor aflați în dificultate, pe o perioada determinată, la găzduire, îngrijire, educție și pregătire în vederea reintegrării/integrării familiale și socio profesionale, aceste donații ne vor sprijini în îmbunătățirea activitățiilor și vor facilita educarea și dezvoltarea corespunzătoare a copiilor”, a declarat Daniela Neguț, șef CP Orlat.
„Centrul de Plasament Orlat deține 100 de locuri, fiind astfel cel mai mare centru de plasament pentru copii din structura DGASPC Sibiu.

În ciuda dimensiunilor sale, apreciez că acest centru rezidențial oferă condiții adecvate de găzduire, dar, ce este cel mai important, furnizează servicii sociale adaptate și personalizate pentru fiecare copil, iar terenul de joacă oferit de Rotary Club Hed Westland Olanda răspunde nevoilor de mișcare în aer liber ale copiilor. 

Țin să mulțumesc șefului de centru și întregului personal pentru că au înțeles că munca în asistența socială se face cu multă dăruire, empatie, aplecare către nevoile speciale ale acestor copii minunați.

De asemenea, mulțumesc conducerii CJ Sibiu pentru suportul necondiționat pe care ni-l oferă ori de câte ori i-am solicitat sprijinul pentru crearea unor condiții de creștere, îngrijire și educare cât mai optime pentru copiii instituționalizați”, a declarat Laura Camellia Vîlsan, directorul general DGASPC Sibiu 

Colaborarea Centrului de Plasament Orlat cu Clubul Rotary Sibiu, Rotary Club Hed Westland Olanda și Rotary Club Ratingen Germania a început în anul 2013 când au donat produse electrocasnice de ultimă generație pentru blocul alimentar în valoare de aproximativ 34 de mii de lei, iar în 2014 au fost donate piese de mobilier în valoare de aproximativ 96 de mii de lei. De asemenea, în cursul anului 2015, reperezentanții Cluburilor Rotary intenționează să construiască o sală de sport pentru beneficiarii centrului cu finanțare totală din partea lor.

În semn de răsplata pentru donația făcută, de către Rotary Club Hed Westland Olanda, copiii din cadrul centrului au prezentat un program artistic cu cântece, poezii și dansuri care a adunat ropote de aplauze din partea invitaților prezenți.