Informare de interes public!

 

Având în vedere HOTĂRÂREA NR 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Comitetul de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, condus de directorul general Laura Camelia Vîlsan,  aduce la cunoștiință șefilor de servicii și centre /  beneficiarilor / angajațiilor / aparținătorilor următoarele măsuri obligatorii:

Respectarea celor 10 elemente comportamentale:

1. Spălați-vă mâinile de multe ori.
2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute.

3.Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile.
4. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți.

5. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medical.

6.Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.
7. Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave.
8. Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase.

9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile.
10.Animalele de companie nu transmit coronavirus.


Se sistează, până în data de 31.03 2020, vizitele aparținătorilor în cadrul centrelor de plasament din subordinea DGASPC Sibiu. În situații absolut necesare, centrele vor amenaja un spațiu special, amenajat corespunzător pentru prevenirea și diminuarea riscurilor de contaminare cu coronavirus.

Se interzic orice fel de evenimente, cu și pentru beneficiarii instituționalizați, până la 31.03.2020.

Toți beneficiarii centrelor, copii și adulți, vor fi informați cu privire la normele igienico-sanitare care se impun, o igienă personală cît mai riguroasă, spălarea mâinilor cât mai des, la intervale regulate, cu săpun lichid. De asemenea, se va curăța și dezinfecta  riguros fiecare cameră/încăpere prin curățare umedă.

Orice suspiciune de contaminare va fi semnalată la 112, număr unic de urgență.

Reamintim tuturor că, pentru o informare corectă, aveți la dispoziție canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Totodată, pentru recomandări cu privire la noul coronavirus, cetățenii pot apela linia TELVERDE (0 800 800 358).