În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului Sibiu sau a centrelor aflate în structura acesteia (pentru copii/tineri, respectiv pentru persoane adulte cu diazbilități) se pot desfășura activități de voluntariat.

1. Dacă doriţi să oferiţi copiilor din centrele de plasament publice din județul Sibiu timp, atenţie şi încurajări, pentru a le aduce bucurie în suflete, pentru a-i ajuta să dobândească noi cunoştinţe şi să deprindă noi abilităţi, pregătindu-i pentru viaţa de adult, vă rugăm să completaţi şi să ne transmiteţi formularul de mai jos sau să contactaţi organizaţiile partenere indicate aici.

Parteneri în derularea programului de voluntariat în centrele pentru copii din judeţul Sibiu:
- Asociaţia Lindenfeld – Programul „Ajungem Mari” - http://www.ajungemmari.ro/
- Asociaţia La Perla
- Facultatea de Teologie Andrei Șaguna Sibiu
- Rotary Club Sibiu

2. Dacă doriţi să oferiţi persoanelor adulte cu dizabilități din centrele rezidențiale publice din județul Sibiu, timp, atenţie, sprijin, susținere, pentru a le aduce bucurie în suflete, vă rugăm să ne contactați. Vă vom putea oferi informații suplimentare despre localitățile din județ unde funcționează centre publice, precum și orice alte informații care vă pot ajuta să vă decideți, apoi vă vom pune în legătură cu centrul ales pentru a defășura activitatea de voluntariat.

Ce avantaje puteti avea în desfăşurarea activităţii de voluntariat?

Conform Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România puteți beneficia de:
- condiţii de securitate şi sănătate în muncă în desfăşurarea activităţii de voluntariat, conform legii;
- posibilitatea de decontare a cheltuielilor de hrană, cazare şi transport pentru voluntar în desfăşurarea activităţii sale de voluntariat, după caz, precum şi a altor cheltuieli ocazionate de aceasta;
- acordarea unui certificat de voluntariat pe domeniul de activitate, care conform legii este recunoscută ca experienţă profesională / în specialitate;
- şansa de a desfăşura activităţi de socializare, educative în beneficiul unor copii, tineri sau persoane adulte cu dizabilități aflați în dificultate.


Accesati:
SERVICII SOCIALE CARE FUNC?IONEAZA PRIN PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT SUST?INUTE DE CJ SI/SAU DGASPC SIBIU
CERERE VOLUNTARIAT