Camera aerisite și frumos decorate, bucătării la standarde europene, mai multe rampe de acces, sunt câteva din condițiile de care vor beneficia copiii din CP Agârbiciu și adulții din CIA Agnita grație celor 2 proiecte “Modernizarea şi reabilitarea Centrului de Plasament Agârbiciu” și ”Reabilitare, modernizare,echipare și extindere a Centrului de Îngrijire și Asistență Agnita” care au ajuns la final.

Cele 2 proiecte au fost inaugurate în cadrul unei  conferințe de presă, luni 09 martie 2020 la sediul Consiliului Judetean Sibiu. La conferința au participat vicepreședintele CJS dl.Marcel Luca, directorul general al DGASPC Sibiu dna.Laura Camelia Vîlsan și managerii celor 2 proiecte dl.Adrian Canciu și dna. Delia Slabu.

Prin implementarea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea,echiparea și extinderea Centrului de Îngrijire și Asistență Agnita” s-au recompartimentat spațiile astfel încât, să fie respectate condițiile de cazare conform Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi. S-au refăcut/înlocuit finisajele interioare și exterioare cu respectarea elementelor de decor, bucătăria și sala de mese au fost reabilitate și dotate cu mobilier și echipamente profesionale, intrarea beneficiarilor în sala de mese se va face atât pe scări, cât și cu ajutorul unei platforme elevatoare pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, s-au schimbat și modernizat finisajele interioare (pardoseli aderente și ușor de igienizat zugrăveli, gresie, faianță la nivelul grupurilor sanitare) cât și îmbunătățit confortul termic prin înlocuirea tâmplăriei și termoizolarea planșeelor, precum și realizarea instalației termice.  

 

 

La modernizarea şi reabilitarea Centrului de Plasament Agârbiciu s-a urmărit îmbunătăţirea stucturii funcţionale a centrului de plasament, respectiv realizarea unei legaturi între diferitele corpuri de cladire, inclusiv uşi de acces şi rampe de nivel, iar corpul de clădire E a fost demolat. Pe acest amplasament a fost construit noul corp de clădire care cuprinde zona de servire a mesei, bucătăria şi magaziile de depozitare alimente, cu acces atât din corpul de cladire D , cât şi din curtea interioară, inclusiv rampă de acces. Au fost reconfigurate dormitoarele prin realizarea de băi interioare, acolo unde spatiul o permite, sau realizarea unei singure băi pentru două dormitoare cu respectarea standardelor pentru centrele rezidenţiale pentru copii. Curtea interioară a fost reamenajată, inclusiv s-au refăcut instalaţiile de iluminat exterior, care cuprind şi terenul multisport, reamenajat şi dotat corespunzător.